Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je het antwoord op vragen die betrekking hebben op opnames van programma's, advertenties, het gebruik van je gegevens, enz.

Naar boven

Algemene vragen

Voor alle andere vragen over VTM kan je terecht op vtm.be/meer/heb-je-een-vraag.

Naar boven

Hoe bestel ik tickets?

Ga naar vtmtickets.be en duid de opname van je keuze aan. Volg daarna de verdere stappen op het bestelformulier.

Naar boven

Hoeveel kost een ticket?

Afhankelijk van het programma wordt al dan niet een kleine vergoeding gevraagd voor het bijwonen van een opname. Dit bedrag vind je steeds terug op het bestelformulier.

Naar boven

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Tickets kunnen uitsluitend online worden betaald met betaal- en kredietkaarten.

Naar boven

Is er een minimumleeftijd verbonden aan het bijwonen van opnames?

Afhankelijk van het programma wordt er een minimumleeftijd bepaald. Leeftijdscriteria vind je steeds terug op het bestelformulier. Wanneer er geen minimumleeftijd werd vastgelegd, rekenen we op de kennis van de ouders om te beslissen of hun kinderen in aanmerking komen (m.b.t. de duur en de inhoud) om een opname bij te wonen. Omwille van audiotechnische redenen kunnen we geen baby’s in de studio toelaten.

Naar boven

Waarom moet ik mijn gegevens opgeven als ik online een ticket wil bestellen?

Voor de controle op de online betaling hebben we je naam en adresgegevens nodig. We vinden het uiteraard belangrijk om de door jou verstrekte gegevens met alle zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid te behandelen. Meer informatie hierover vind je in ons Privacybeleid.

Naar boven

Wat zijn de voordelen van je ticket online te bestellen?

Je kan op voorhand je gratis ticket reserveren. Afhankelijk van het programma wordt al dan niet een kleine vergoeding gevraagd voor het bijwonen van een opname. Ook deze tickets kunnen vooraf online besteld worden. Je ontvangt de gereserveerde tickets meteen (ev. na betaling) in je mailbox.

Naar boven

Ik kan mijn tickets niet afdrukken.

Ook zonder een afdruk van je tickets ben je welkom bij onze opnames. Na de bevestiging van bestelling komt je naam en het aantal tickets immers op de gastenlijst te staan. Aanmelden kan bij de ontvangstbalie.

Naar boven

Er zijn geen tickets meer beschikbaar?

De opname is volzet. Er kunnen geen tickets meer gereserveerd worden. Snel zijn is dan ook vaak de boodschap. Soms bestaat de mogelijkheid om je in te schrijven op een wachtlijst. Dit is echter geen garantie op het alsnog bemachtigen van tickets.

Naar boven

Hoe werken deze wachtlijsten?

Zodra er tickets vrijkomen, krijgen de eerstvolgende personen op de wachtlijst de tickets meteen in hun mailbox.

Naar boven

Kan ik iemand een ticket cadeau geven?

Gratis tickets zijn niet overdraagbaar. Betalende tickets zijn niet persoonsgebonden en dus wel overdraagbaar. Wij raden je wel aan om steeds je eigen e-mailadres op te geven en tickets zelf af te drukken. Zo ben je zeker dat de tickets per e-mail goed aankomen.

Naar boven

Zijn de tickets beveiligd tegen namaak?

Elk ticket bevat verschillende beveiligingselementen. Aan de ingang van een evenement wordt je ticket gescand en elektronisch op echtheid getest. Het namaken of kopiëren van tickets is dus nutteloos.