Huisreglement de gouden schoen 2017

1.Locatie

De live-uitzending van De Gouden Schoen vindt plaats in Paleis 12, Heizel, Brussel.


2. Timings

De Gouden Schoen vindt plaats op woensdag 7 februari 2018 en wordt live uitgezonden bij VTM. De liveshow gaat van start omstreeks 21.00, dus we verwachten je ten laatste om 20.30 in Paleis 12. Spot je graag je vedetten? Vanaf 18.00 zullen onze voetballers arriveren aan Paleis 12.


2.Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar trein en/of metro?

Check http://www.belgianrail.be/nl als je met de trein komt. Brussel-Centraal is de halte waar je afstapt. Van hieruit neem je metrolijn 5, richting Erasmus, of lijn 1, richting Weststation. Neem in Beekkant lijn 6 richting Koning Boudewijn. Stap af aan de halte Heizel. Dit traject neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Kom je met de tram?

Tramlijn 7 van de MIVB stopt eveneens bij Brussels Expo. Neem de tram richting Heizel en stap af aan de terminus.

Kom je met de bus?

De buslijnen 88 en 84 richting Heizel stoppen aan Brussels Expo, stap af aan de halte ‘Heizel’ (terminus).

Wagen

Kom je met de wagen? Dan vind je hier meer informatie. Parkeren kan op Parking C, de prijs voor deze parking bedraagt €5.

3.Tickets

Een ticket geeft je toegang tot de liveshow van De Gouden Schoen

Iedere bezoeker moet in het bezit zijn van een toegangsticket en identiteitskaart. Dit geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen (minimum leeftijd 12 jaar).

De tickets worden je bezorgd via mail. Deze mail is ook de enige bevestiging van je inschrijving die je ontvangt. Indien je de mail niet onmiddellijk terugvindt in je mailbox, check dan eerst je map met ongewenste e-mail.

Elk ticket staat op naam van de opgegeven persoon. Indien je het ticket later wil doorgeven aan iemand anders, kan je de naam op het ticket laten wijzigen door te mailen naar publieksregie@vtm.be met je aanvraag.

Vergeet de tickets niet uit te printen of bewaar ze op je smartphone en neem ze mee naar De Gouden Schoen. Aan de inkom wordt (de barcode van) één ticket gescand. Iedereen in jouw gezelschap dient dus over zijn eigen ticket op naam te beschikken. Enkel het eerste aan de ingang aangeboden ticket zal geldig zijn.

Aangekochte tickets kunnen niet geannuleerd worden en worden bij afwezigheid evenmin terugbetaald.

4.Toegankelijkheid

De Gouden Schoen is toegankelijk voor bezoekers vanaf 12 jaar en voor personen met een handicap. De mensen van INTER zijn aanwezig om je te begeleiden. Voor meer info over INTER, check http://www.inter.vlaanderen/events

Personen met een handicap kunnen beroep doen op de hiervoor speciaal voorziene plaatsen. Deze zijn aan te kopen via deze link, alsook voor zijn eventuele begeleider. Je kan max. 2 tickets bestellen, 1 voor een persoon met een handicap en 1 voor een begeleider. Wil je extra mensen meebrengen, dan kunnen zij via deze link tickets bestellen.

Er zijn geen huisdieren toegelaten, met uitzondering van assistentiehonden.

5.Kan ik ter plaatse iets eten of drinken?

Er zullen drank- en foodkraampjes aanwezig zijn, waar je tegen betaling terecht kan voor een hapje en een drankje.


6.Vestiaire

Aan de inkom is een vestiaire voorzien. Er worden geen rugzakken of grote handtassen (groter dan A4) toegelaten tijdens deze liveshow.


7. Dresscode

We verwachten je in stadskledij. De Gouden Schoen is een neutraal voetbalfeest voor voetbalminnend Vlaanderen. Om die reden worden er geen vlaggen, sjaals of andere uiterlijke kenmerken die verwijzen naar een sportclub toegelaten in de zaal.


8. Show

Je kan tijdens de show plaatsnemen op de voor u voorziene zitplaats op de tribune, van daaruit heb je een mooi zicht op de show zelf en de voetballers. De show duurt ongeveer 75min.


9. Huisreglement

Bij de aankoop van de tickets, verklaart de bezoeker automatisch akkoord te zijn met de algemene voorwaarden en het huisreglement. De Gouden Schoen is de bekroning van de beste voetballer in de Belgische competitie en is een waar voetbalfeest. We hebben er alle vertrouwen in dat jij als bezoeker ook een leuke tijd wil beleven. Omdat zoiets voor iedereen toch wat anders betekent, hebben we enkele algemene, voor de hand liggende regels opgesteld.


In het kort…

Dit zijn de belangrijkste richtlijnen:

 • Ons veiligheidsteam en onze medewerkers zijn er om je te helpen. Volg hun aanwijzingen dus onmiddellijk op.
 • Voor de veiligheid zijn rugzakken en grote handtassen niet toegelaten aan de ingang. Laat ook jouw rugzak of tas dus achter in de voorziene lockers aan de ingang.
 • Drankjes en hapjes zijn verkrijgbaar. Neem dus geen eigen drank of etenswaren mee naar binnen.
 • Laat je persoonlijke spullen niet onbeheerd achter. Doe je dit toch, weet dan dat ‘t op eigen risico is.
 • Aan de ingang zullen jij en je handbagage aan een verplichte controle worden onderworpen. Nu al bedankt voor je spontane medewerking!
 • Tickets zijn op naam en zowel vooraf, als aan de inkom kunnen veiligheidshalve identiteitscontroles plaatsvinden door respectievelijk politiediensten en onze bewakingsagenten. Bij weigering van deze controle, kan de toegang tot de liveshow ontzegd worden. Je hebt dus naast je ticket ook je identiteitskaart bij.

Ook niet vergeten…

 • De Gouden Schoen is een televisie-opname. Tijdens de show maken we dus logischerwijs foto’s, video- en audio-opnames. Wanneer je aanwezig bent op De Gouden Schoen, geef je dan ook stilzwijgend je toestemming om dit materiaal van jou te publiceren, kopiëren en/of verder te gebruiken.
 • Heb jij of iemand die met jou meekomt last van epilepsie? Denk eraan dat we tijdens de show licht- en mogelijks stroboscoopeffecten gebruiken. Maak je je zorgen of voel je een aanval opkomen? Spreek dan onmiddellijk een medewerker aan.
 • We houden van wat muziek in de show en daarom houden we ook van jouw en onze oren. Tijdens de show worden de decibels goed in de gaten gehouden. Toch kan het gebeuren dat geluidsniveaus pieken. Ben je hier gevoelig voor, dan kan het dus nooit kwaad om oordopjes te dragen. Deze kan je aan de inkom verkrijgen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gehoorschade.
 • De Gouden Schoen, dat is een feest voor iedereen. Daarom is het volgende verboden:
  • Kledij, maquillage of enig ander uiterlijk kenmerk dat een rechtstreekse clublink heeft of clubvoorkeur,
  • kledij en accessoires die gevaarlijk kunnen zijn of voor verwarring zorgen bij de veiligheid of organisatie van de opnames,
  • honden, katten en andere huisdieren,
  • vuurwerk of ander explosief materiaal,
  • scherpe voorwerpen en wapens,
  • professioneel AV-materiaal (audio, video, film),
  • glas, blik, plastic flessen, je eigen drank & etenswaren,
  • selfiesticks, paraplu’s, stoeltjes,
  • geldinzamelingen of voorwerpen gratis uit te delen, ruilen of te koop aan te bieden,
  • te flyeren of stalen uit te delen in Paleis 12 of de onmiddellijke omgeving ervan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de organisatie,
  • rugzakken, handtassen, valhelmen,… Deze kan je aan de ingang opbergen in de lockers.
 • Alle verboden verdovende of stimulerende middelen weren we strikt aan de ingang (zero tolerance). De persoon die deze op zak had, mag de studio niet binnen. #partyover
 • Als bezoeker ben je verantwoordelijk voor de schade die je uit onvoorzichtigheid, fout of nalatigheid berokkent aan anderen. Kinderen en personen onder begeleiding vallen onder de exclusieve verantwoordelijkheid van hun begeleider(s). De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade berokkend door enige bezoekers.
 • Iedereen is welkom bij De Gouden Schoen. Toch komt veiligheid op de eerste plaats. Daarom weigeren we de toegang aan:
 • personen onder invloed van drugs of alcohol,
 • personen die voorwerpen, eigendom van de organisatie, van partners, leveranciers en van derden in het algemeen beschadigen of vervreemden,
 • personen die andere bezoekers intimideren en/of vechtpartijen uitlokken,
 • personen die zich weigeren te onderwerpen aan de toegangscontrole,
 • personen die zich niet schikken aan de algemeen geldende normen betreffende goed gedrag en zeken,
 • Personen die in hun verleden een stadionverbod opliepen,
 • De organisatie behoudt zich te allen tijde het recht voor om de toegang te beperken of te weigeren voor bepaalde groepen of individuen.

Zodra je Paleis 12 betreedt voor De Gouden Schoen, geef je aan dat je onvoorwaardelijk akkoord gaat met deze regels. Ben je hier niet mee akkoord? Dan zien we je graag later terug.


10.Nog een vraag?

Voor alle andere praktische vragen over De Gouden Schoen, kan je een mailtje sturen naar publieksregie@vtm.be.